"GAME AND US eTwinning Projesi: Türkiye, Azerbeycan ve Tunus'tan 14 Ortak, Eğlenceli Öğrenme İçin Bir Araya Geliyor!"

02.04.2024 21

Okulumuzun öğretmenlerinden Bülent YILMAZ liderliğinde yürütülen GAME AND US eTwinning Projesi, Türkiye, Azerbeycan ve Tunus'tan toplamda 14 ortağın katılımıyla gerçekleşiyor. Proje kapsamında öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri ve zeka, kalem-kağıt, dijital oyunlar ile zihinsel gelişimlerini artırmaları hedefleniyor.

Eğitim alanında yenilikçi yaklaşımlar sunan bu proje, öğrencilerin öğrenme deneyimini geliştirirken aynı zamanda kültürel alışverişi ve uluslararası işbirliğini teşvik ediyor. Türkiye'den 10 okulun, Azerbeycan'dan 3 okulun ve Tunus'tan 1 okulun katıldığı bu proje, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin bir araya gelerek öğrenme süreçlerini zenginleştiriyor.

Projede, çeşitli oyunlar ve etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin matematik, fen bilimleri, dil becerileri ve sosyal bilimler gibi derslerdeki bilgilerini pekiştirmeleri ve yeni konuları keşfetmeleri sağlanıyor. Ayrıca, dijital oyunlar ve etkileşimli materyaller kullanılarak öğrencilerin teknolojiye olan ilgisi ve becerileri de geliştiriliyor.

GAME AND US eTwinning Projesi, katılımcılarına sadece akademik açıdan değil, aynı zamanda küresel vatandaşlık ve işbirliği konularında da önemli deneyimler sunmayı amaçlıyor. Öğrenciler, farklı kültürlerden ve yaşam tarzlarından gelen akranlarıyla iletişim kurarak, empati yeteneklerini geliştiriyor ve küresel sorunlara çözüm arayışında birlikte hareket etmenin önemini öğreniyorlar.

GAME AND US eTwinning Projesi, öğrencilerin eğitimde ve kişisel gelişimlerinde önemli bir kilometre taşı olmaya devam ediyor. Katılımcılar arasındaki etkileşim ve işbirliği, geleceğin liderlerini yetiştirmek adına umut verici bir örnek teşkil ediyor.